ΑΔΜΗΕ: Μεγάλη η βλάβη στη Χαλκιδική – Γεννήτριες όπου χρειαστεί

ΑΔΜΗΕ: Μεγάλη η βλάβη στη Χαλκιδική - Γεννήτριες όπου χρειαστείΕκτός λειτουργίας έχει θέσει τη Γραμμή Μεταφοράς (ΓΜ) 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας

η πτώση δύο ιστών υψηλής τάσης στη Διώρυγα της Ποτίδαιας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει μεταβεί στην Χαλκιδική για να επιβλέψει την επιχείρηση αποκατάστασης, όντας σε συνεχή συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως τονίζει ο ΑΔΜΗΕ, η έκταση της ζημίας είναι πολύ μεγάλη και ο Διαχειριστής «έχει πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην περιοχή. Συνεργεία του Διαχειριστή από όλη την Ελλάδα έχουν προστρέξει στο σημείο της βλάβης. Την προσπάθεια συνδράμουν αφιλοκερδώς οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό».

Για την προσωρινή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατό, το υπουργείο Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε συνεννόηση με όλους τους παράγοντες του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να συνεισφέρουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη και γεννήτριες έως ότου επιδιορθωθούν οι βλάβες στη Γραμμή Μεταφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις