Αλληλεγγύη στον αγώνα των νοσοκομειακών Ιατρών

Ο Δημοκρατικός σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των υγειονομικών της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Σερρών και καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8.30 μμ την Πλατεία Ελευθερίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γιατρούς του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στις γυναίκες που η εντατικοποίηση που βιώνουν έχει ” χτυπήσει κόκκινο”.

Είμαστε στο πλευρό τους και αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή ομηρία, τις συνεχείς μετακινήσεις που τους επιβάλλουν.

Δεν ανεχόμαστε την επικίνδυνη υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων με τραγικές συνέπειες τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς.

Δεν ανεχόμαστε να διαθέτει η κυβέρνηση 7 δις για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες για να στηρίξει αυτούς που δολοφονούν βρέφη, παιδιά, γυναίκες, ασθενείς και γιατρούς στην Γάζα, που βομβαρδίζουν νοσοκομεία και την ίδια στιγμή να μην προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία με σύγχρονους όρους, να μην αυξάνει τους μισθούς των υγειονομικών.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου μας και διεκδικούμε συλλογικά και μαχητικά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί η υγεία και η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας είναι πολύτιμες!

Παλεύουμε για ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας για νοσοκομεία και κέντρα υγείας που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση της υγείας για όλες και όλους.

Σχετικές δημοσιεύσεις