Για κάποιους ανθρώπους το να βρίζουν είναι μέρος της κανονικότητας και της καθημερινότητάς τους. Όμως οι βρισιές δεν είναι όλες ίδιες, και δεν αναφερόμαστε στην ποιότητα του λόγου και στο περιεχόμενό τους, αυτό είναι έτσι κι αλλιώς που χωράει αρκετή ερμηνεία, αλλά για το αν είναι μεταβατικές ή αμετάβατες.
Σύμφωνα με έρευνα, οι μισές βρισιές που εκστομίζονται είναι προϊόν θυμού και αγανάκτησης. Σε πολλές περιπτώσεις το βρισίδι έχει ταυτιστεί με δυστυχισμένες προσωπικότητες και το μόνο χειρότερο που θα μπορούσαν να κάνουν στον εαυτό τους είναι το να μην βρίσουν. Μέσα από τις «κακές» λέξεις έρχεται η εκτόνωση και η ηρεμία που δεν έχει θετικό αποτύπωμα μόνο στο μυαλό, αλλά και στο σώμα.
Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος έβαλαν τους συμμετέχοντες να βυθίσουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό. Στη μία περίπτωση τα έβαζαν στο παγωμένο νερό και έπρεπε να παραμείνουν σιωπηλοί. Στην άλλη περίπτωση ήταν ελεύθεροι να βρίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώθουν λιγότερη δυσφορία και να αντέχουν για περισσότερη ώρα το βασανιστήριο του παγωμένου νερού με τη βοήθεια των βρισιών καθώς μέσα από την εκτόνωση έβρισκαν δύναμη και αντοχή. Remaining Time-0:00FullscreenMute
Οι ψυχολόγοι προτείνουν το βρισίδι σαν μορφή εκτόνωσης με τον ίδιο τρόπο που προτείνουν τις κραυγές σε μαξιλάρι, το «ξύλο» σε μαξιλάρια με ρόπαλο του baseball. Πριν το κάνεις αυτό όμως καλό θα ήταν να ορίσεις το safe space μέσα στο οποίο θα το κάνεις χωρίς να είσαι προσβλητικός στους γύρω σου, ακόμα κι αν χρειάζεται να διευκρινίζεις ότι δεν απευθύνεσαι προς αυτούς, αλλά απέναντι στην κατάσταση που προσπαθείς να διαχειριστείς. Δεν θέλει και πολύ μια θεραπεία για σένα, να μετατραπεί σε πρόβλημα για τους γύρω σου.