Γιώργος Γεωργαντάς – Ορκίζεται σήμερα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα ορκιστεί σήμερα στις 13:30, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο κ. Γεωργαντάς, μέχρι χθες υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα αναλάβει τη θέση του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση, για τα όσα ανέφερε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα στις 2 Φεβρουαρίου.

Το βιογραφικό του Γ. Γεωργαντά

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής, όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις