«Δύναμη» από τον Pejac στους υγειονομικούς ισπανικού νοσοκομείου

Εικαστικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του University Hospital Marqués de Valdecilla στο Σανταντέρ της Ισπανίας ολοκλήρωσε ο καλλιτέχνης δρόμου γνωστός με το ψευδώνυμο Pejac. Η σειρά των παρεμβάσεων φέρει τον τίτλο «Δύναμη», είναι η αντίδραση του Pejac στον πενταψήφιο αριθμό θανάτων λόγω του ιού στη χώρα του και στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=b6ArgfBuonU μπορεί κανείς να τον δει επί τω έργω.

«Η ιδέα του πρότζεκτ “ Δύναμη” γεννιέται ως χειρονομία ευγνωμοσύνης στους υγειονομικούς του Βαλντεθίγια, για την εν γένει δουλειά τους και ειδικά, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης της Covid. Προσφέροντάς τους ό,τι κάνω καλύτερα, που είναι το να ζωγραφίζω» είπε, μιλώντας στο Colossal, ο καλλιτέχνης δρόμου που κατάγεται από το Σανταντέρ.

Στο έργο του «Κοινωνική Αποστασιοποίηση», μια ορδή ανθρώπων δραπετεύει από μια ρωγμή στην πρόσοψη κτηρίου: μια οφθαλμαπάτη, η οποία είναι μια πολυεπίπεδη μεταφορά για τους τρόπους με τους οποίους ο ιός διέρρηξε την κοινωνία αλλά και για τη ανάγκη φροντίδας και συμπόνοιας σε επίπεδο κοινότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις