Εκκλησία της Ελλάδος: Σε αναζήτηση “χρυσής τομής” για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα

Σε φλέγον ζήτημα αναδεικνύεται, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, η λειτουργία των Εκκλησιών.

Σε κλίμα συναίνεσης η Διακρής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε ότι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία των Ιερών Ναών ενόψει Πάσχα, είναι να βρεθεί σε συνεργασία με τις αρχές.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ αποφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία αναζητεί τον ασφαλέστερο τρόπο και με βάση τους υγειονομικούς κανόνες να λειτουργήσουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς κρίνεται ότι αφού είναι εφικτό να ανοίγει το λιανεμπόριο υπό κάποιους όρους, μπορούν και οι ναοί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά τ.μ. να λειτουργήσουν το Πάσχα.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

Σχετικές δημοσιεύσεις