Εκλογές 2023 – Δημοσθένης Βεργής – Δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του – Ψάχνει τον μοναδικό του ψηφοφόρο

βεργης ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 99,70% των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων, ο Δημοσθένης Βεργής είχε μια συντριπτική διαφορά στις ψήφους, λαμβάνοντας μόνο μία ψήφο. Ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε ότι η μοναδική ψήφος που έλαβε δεν προήλθε ούτε από εκείνον ούτε από κάποιον συγγενή του.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο Δημοσθένης Βεργής και η σύζυγός του, Σβετλάνα, απουσίασαν από την εκλογική διαδικασία, καθώς βρίσκονταν σε διακοπές στη Μύκονο.

“Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2019, δεν είχα λάβει ούτε μία ψήφο, ενώ τώρα έλαβα μία. Θέλω να εντοπίσω το άτομο που με επέλεξε και να του κάνω ένα μεγάλο δώρο για να τον ευχαριστήσω. Ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου ψηφίσαμε για εμένα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα αυτός ο ψηφοφόρος. Θα κάνω προσπάθεια να τον εντοπίσω και να τον βρω”, αναφέρει ο Δημοσθένης Βεργής.

Οσον αφορά τον λόγο που δεν πήγε να ψηφίσει, δήλωσε: “Καθώς βρισκόμασταν σε διακοπές στη Μύκονο, εγώ και η σύζυγός μου, Σβετλάνα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε. Επιπλέον, δεν είχα κατεβάσει το ψηφοδέλτιο μου στο νησί, καθώς η συμμετοχή μου ήταν μόνο για την Αθήνα.”

Ωστόσο, αν κάποιος επιθυμούσε να ψηφίσει τους Έλληνες Οικολόγους σε ολόκληρη την επικράτεια, δεν θα μπορούσε να βρει το ψηφοδέλτιό τους. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο Δημοσθένης Βεργής, “για να κατεβάσεις ψηφοδέλτιο για ολόκληρη την επικράτεια, απαιτούνταν ποσό ύψους 150.000 ευρώ, ένα ποσό που δεν ήθελα να δαπανήσω.”

Σχετικές δημοσιεύσεις