ΕΛΣΤΑΤ – Την ερχόμενη Δευτέρα η κλήρωση των 50 τυχερών για το συλλεκτικό αργυρό νόμισμα «Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021»

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ η κλήρωση των 50 τυχερών συμμετεχόντων πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, που θα λάβουν από ένα συλλεκτικό αργυρό νόμισμα για την απογραφή. Οι 50 κληρωθέντες κωδικοί και οι 50 επιλαχόντες θα αναρτηθούν, σύμφωνα με τους όρους της κλήρωσης, στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (www.statistics.gr), ενώ οι τυχεροί θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά για τον τρόπο παραλαβής του συλλεκτικού νομίσματός τους.

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της χώρας το μοναδικό στο είδος του αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021». Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Σχετικές δημοσιεύσεις