Εμβολιασμοί – Ρεκόρ στα ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες

Οι εμβολιασμοί από τον Μάιο θα αγγίξουν τους 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ ρεκόρ μέσα με λίγες ώρες «έσπασαν» σήμερα,που άνοιξε η πλατφόρμα, τα ραντεβού για εμβολιασμό που έκλεισαν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών αγγίζοντας τα 130.000. Η χορήγηση των δόσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε.  

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για τους περίπου 124.000 πολίτες ηλικίας 45-49 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ στις 8 το πρωί ήταν διαθέσιμη για όλους τους υπόλοιπους.Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός επεσήμανε.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson&Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Μαΐου.

Σχετικές δημοσιεύσεις