Ενεργειακό «ΧΤΥΠΗΜΑ» Πούτιν στην Γερμανία – Έμειναν «ΑΦΩΝΟΙ» με τα αποθέματα ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ στην Κάτω Σαξονία

Δεν θα αφήσει να πέσει τίποτα κάτω ο Ρώσος ηγέτης

Με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την επίθεση στην Ουκρανία, τίθεται και το ζήτημα της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο, με την Γερμανία να βρίσκεται σε πανικό, καθώς η διεθνιστική κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να έρθει σε ρήξη με την Μόσχα.

Δεν είναι σαφές ακόμα τι αποθέματα έχει η Κάτω Σαξονία.

Ούτε το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων στο Ανόβερο ούτε το Κρατικό Γραφείο Ορυχείων, Ενέργειας και Γεωλογίας έχουν επί του παρόντος μια επισκόπηση των επιπέδων στις τοπικές υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, είπε ο εκπρόσωπος των αντίστοιχων αρχών, όπως μεταδίδουν κρατικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

 Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Σύμφωνα με το υπουργείο, η μεγαλύτερη γερμανική αποθήκη στο Rehden στην περιοχή Diepholz είναι επί του παρόντος γεμάτη μόνο περίπου στο 4%.

Τα αποθέματα δηλαδή είναι στο 4%!

Διαχειριστής είναι η εταιρεία Astora, θυγατρική του ρωσικού ομίλου Gazprom.

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν η μνήμη «άδειασε» για πολιτικούς λόγους», ανέφερε το υπουργείο.

Η Astora επεσήμανε ότι παρόλο που λειτουργεί την εγκατάσταση αποθήκευσης, δεν επηρεάζει το τι αποθηκεύουν ή ανακτούν οι πελάτες εκεί. Η ίδια η εταιρεία άφησε αρχικά αναπάντητο αντίστοιχο αίτημα.

Η αποθήκη φυσικού αερίου άδειασε πολύ

Ο προμηθευτής ενέργειας του Oldenburg EWE, ωστόσο , υποθέτει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι σημαντικά υψηλότερες. Σύμφωνα με το υπουργείο, ως περιοχή χρηματοδότησης, εισαγωγής και διαμετακόμισης της Γερμανίας, η Κάτω Σαξονία εμπλέκεται σημαντικά στην υπόγεια αποθήκευση με, στην παρούσα φάση, περίπου 50 εταιρείες αποθήκευσης. Σε απόλυτες τιμές, η Γερμανία έχει τον μεγαλύτερο όγκο αποθήκευσης στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως, αν δεν αλλάξει κάτι ή δεν φτιάξει ο καιρός, τα πράγματα θα γίνουν ΔΥΣΚΟΛΑ!

Σχετικές δημοσιεύσεις