Επίθεση Κασιδιάρη σε δημοτικούς συμβούλους: «Είστε σαβούρες & σιχαμένοι»

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων με το ψήφισμα που κατατέθηκε προ ημερήσιας διάταξης ως κοινή πρόταση των παρατάξεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  προκειμένου να εκφραστεί «πάνδημη θέληση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ενόψει του επερχόμενου τέλους της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015».

Οργισμένος από την κίνηση αυτή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά δημοτικών συμβούλων που υιοθέτησαν το παραπάνω ψήφισμα:

«Παραβιάζετε το νόμο, παρεμβαίνετε σκόπιμα στο έργο της δικαιοσύνης. Όσοι ενοχλούνται απ’ όσα λέω να το βουλώσουν και να πάνε σπίτια τους! Βγάλτε το σκασμό. Είστε ξεφτιλισμένοι, σαβούρες, ελεεινοί, τρισάθλιοι και σιχαμένοι!», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε έντονο ύφος.

Ζήτησε μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον όσων τοποθετηθούν υπερ του ψηφίσματος, ενώ στη συνέχεια τα «έβαλε» με το προεδρείο, επί της διαδικασίας.

«Τιμή μου και νομίζω τιμή όλων μας, να στραφεί εναντίον μας νομικά η Χρυσή Αυγή για ένα τέτοιο ψήφισμα», απάντησε ο Κ. Μπακογιάννης.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».

Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ». Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Σχετικές δημοσιεύσεις