Εver Given – Ελεύθερα άλλα τρία μέλη του πληρώματος

Τρία ακόμα μέλη του πληρώματος του Ever Given, που είναι αγκυροβολημένο στο κανάλι του Σουέζ, αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά τη λήξη των συμβολαίων τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το πλοίο βρίσκεται στο σημείο, καθώς οι αρχές της Αιγύπτου δεν του επιτρέπουν να αποπλεύσει έως ότου καταβάλει αποζημίωση για τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε όταν προσάραξε στο κανάλι, κλείνοντάς το για έξι ημέρες.

Κατά τη στιγμή προσάραξης του πλοίου και τα 26 μέλη του πληρώματος ήταν εντός των όρων των συμβάσεών τους, δήλωσε η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), ωστόσο καθώς το πλοίο κρατείται οι συμβάσεις εργασίας κάποιων έχουν λήξει και αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αρχή της διώρυγας του Σουέζ δέχθηκε το αίτημα της BSM να επιτρέψει σε αυτά τα μέλη του πληρώματος να αναχωρήσουν από το πλοίο.

Σχεδόν έναν μήνα μετά την αποκόλλησή του από τη διώρυγα του Σουέζ, το Ever Given εξακολουθεί να βρίσκεται «παγιδευμένο» στη μέση του καναλιού.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) κρατά το πλοίο και το πλήρωμά του μέχρι να καταλήξει σε συμφωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την καταβολή αποζημίωσης.

Η Αίγυπτος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τον απόπλου του πλοίου αν δεν υπάρξει συμφωνία για την καταβολή αποζημίωσης, για τη ζημία που προκλήθηκε όταν το Ever Given προσάραξε επί σχεδόν «μια εβδομάδα στην Διώρυγα, παραλύοντας την κίνηση σε αυτό το καίριας σημασίας θαλάσσιο πέρασμα».

Μια εκ των ασφαλιστικών εταιρειών του πλοίου η UK Club κατέθεσε ένσταση στα αιγυπτιακά δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης κράτησης του Ever Given.

H υπόθεση θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου.

Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιαπωνικής πλοιοκτήτριας εταιρείας Shoei Kisen, των ασφαλιστικών εταιρειών και των αιγυπτιακών αρχών δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις