Η Αυστραλία θα θανατώσει 2 εκατ. άγριες γάτες μεχρι το 2020

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας διατείνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατέψει το οικοσύστημα, καθώς οι γάτες και συγκεκριμένα οι αγριόγατες που ζουν ελεύθερες στη φύση και αναγκάζονται να κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους, πράγμα που αφανίζει ετησίως το 4% του πληθυσμού των πουλιών. Υπολογίζεται πως οι γάτες αυτές σκοτώσνουν 1 εκατ. πουλιά και 1,7 εκατ. ερπετά την ημέρα.

Οι αρχές της χώρας έχουν αποφασίσει να τις θανατώσουν ρίχνοντας λουκάνικα με φόλες από αεροπλάνα. Τα λουκάνικα αυτά θα περιέχουν κρέας καγκουρό, κοτόπουλο και το δηλητήριο «1080», που είναι θανατηφόρο για τα ζώα. Εφόσον οι γάτες φάνε το λουκάνικο μέσα σε 15 λεπτά θα είναι νεκρές.

«Πρέπει να είναι νόστιμα, θα είναι το τελευταίο γεύμα των γατών» είπε κυνικά μία εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ανέφερε πως πρόκειται για «βάναυσο» τρόπο.

Εκτός από τα δηλητηριασμένα λουκάνικα, οι αρχές της Αυστραλίας χρησιμοποιούν ειδικές παγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές δίδεται και αμοιβή για τους… «κυνηγούς κεφαλών γατών»!

Σχετικές δημοσιεύσεις