Ινδία – Χαροπαλεύει άνδρας που έκοψε τη γλώσσα του για να την θυσιάσει σε μια θεά

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν γιατροί σε νοσοκομείο της Ινδίας όπου μεταφέρθηκε άνδρας, σε κρίσιμη κατάσταση, ο οποίος έκοψε τη γλώσσα του για να την προσφέρει ως «θυσία» σε μια θεά, σε ινδουιστικό ναό.

Ο αυτοακρωτηριασμός του 40χρονου άνδρα, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν σουγιά, προκάλεσε πανικό στο πλήθος των πιστών που είχαν συρρεύσει στον ναό, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Ο άνδρας και η σύζυγός του έκαναν πρώτα ένα τελετουργικό και στη συνέχεια εκείνος έκοψε τη γλώσσα του και την ακούμπησε στην πύλη του ναού, ανέφερε ένας επιθεωρητής της αστυνομίας, ο Αμπιλάς Τιουάρι. «Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον ναό έτρεξαν κοντά του και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, με τη βοήθεια άλλων πιστών», πρόσθεσε.

Η σύζυγος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας της «θυσίασε» τη γλώσσα του για να κατευνάσει μια θεά, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πράξεις αυτοτραυματισμού ή ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπινων θυσιών εμφανίονται στην Ινδία όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού διατηρεί δεισιδαιμονικές πεποιθήσεις και μερικές φορές επιδίδεται σε παράξενες ενέργειες για να κατευνάσει τις θεότητες.

Τουλάχιστον δύο παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε δύο πολιτείες της Ινδίας τον περασμένο χρόνο: Δύο 20χρονοι  άντρες έκοψαν τη γλώσσα τους για να προσφέρουν στους θεούς.

Το 2020, ένας ινδουιστής ιερέας αποκεφάλισε έναν χωρικό και πρόσφερε το κεφάλι του ως θυσία, ισχυριζόμενος ότι ένας θεός του είχε δώσει σε όνειρο την εντολή να το κάνει.

Σχετικές δημοσιεύσεις