Κικίλιας: Η χώρα είναι «θωρακισμένη» απέναντι στον κορωνοϊό

Τη διαβεβαίωσή του ότι η χώρα είναι «θωρακισμένη» απέναντι στον κορωνοϊό, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για την παρουσίαση των μέτρων προστασίας από την επιδημία.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας».

«Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι», σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο έχουν λειτουργήσει οι αρμόδιες Αρχές στην αντιμετώπιση των ύποπτων περιστατικών.

«Έχουμε αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα ύποπτα περιστατικά», είπε, χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο κοροναϊός «προσομοιάζει με μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί».

Επέμεινε πως η χώρα είναι «θωρακισμένη», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως 13 νοσοκομεία είναι πλήρως προετοιμασμένα.

«Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες», είπε και ζήτησε αυτό να τηρηθεί με «θρησκευτική ευλάβεια».

Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη, που ξεκίνησε στις 09:30, συμμετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, oυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις