Κρήτη – Ένα ζευγάρι πίσω από την απάτη με τα.. φιλόπτωχα

Εξιχνιάστηκαν σήμερα (23/11) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, 21 υποθέσεις απάτης (18 τετελεσμένες και τρείς απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (43χρονος άνδρας και 44χρονη γυναίκα) κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με υπευθύνους Ιερών Ναών και Φιλόπτωχων Σωματείων προσποιούμενη υπάλληλο Δημοσίου Φορέα. Παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, και τους έπειθε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό που τους υποδείκνυε. Συγκεκριμένα, σε αρκετές περιπτώσεις επικαλούνταν ανάγκες απόρων οικογενειών και άλλων αναξιοπαθούντων, για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από την 31 Αυγούστου 2021 έως και την 12 Νοεμβρίου 2021 η ημεδαπή είχε διαπράξει τις απάτες ενώ ο λογαριασμός στον οποίο γίνονταν οι καταθέσεις ανήκε σε ημεδαπό. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 6075 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις