Λάκης Λαζόπουλος: Τον πάνε στα δικαστήρια για τον… Σόιμπλε

Αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας διεκδικεί από το Λάκη Λαζόπουλο, ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠεΣΚΑ), Β. Δημητριάδης. Αφορμή στάθηκε σχόλιο του παρουσιαστή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, και την κινητική του αναπηρία.

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά – σιγά, το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα εγώ το λέω παράνοια το λέω παραφροσύνη ποιες είναι οι εμμονές του». Αυτό ακριβώς το σχόλιο του παρουσιαστή και ηθοποιού το Φεβρουάριο του 2016 προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΠεΣΚΑ να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί πρώτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήταν η περίοδος που ο Λάκης Λαζόπουλος στρεφόταν συχνά κατά της γερμανικής οικονομικής πολιτικής, η οποία επιβαλλόταν σε βάρος της χώρας μας, ωστόσο η συγκεκριμένη του δήλωση στα πλαίσια της εκπομπής του προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι παρουσίασε τους κινητικά ανάπηρους ως έχοντες έμμονες ιδέες, παρανοϊκούς και παράφρονες μειώνοντας και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις