Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης από αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης του ΠΑΟΚ

Το γεγονός ότι οι άμαχοι και οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής αρωγής γίνονται ολοένα και πιο συχνά στόχος των συγκρούσεων ή αντιμετωπίζονται ως απειλές, στηλιτεύει και φέτος η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που προσκάλεσε μέλη της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του ΠΑΟΚ να σχηματίσουν με τα σώματά τους την φράση “Not a target” (δεν είναι στόχος) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στις 19 Αυγούστου.
Το σύνθημα αποτελεί το μήνυμα της εκστρατείας της οργάνωσης τα δύο τελευταία χρόνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το γεγονός ότι στα μέτωπα συγκρούσεων, ο άμαχος πληθυσμός αλλά και το προσωπικό ανθρωπιστικής αρωγής, δεν αποτελούν στόχο. 
“Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους πολίτες σε ζώνες σύγκρουσης και στους εργαζόμενους ανθρωπιστικής αρωγής που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να τους βοηθήσουν. Σε όλο τον κόσμο, οι συγκρούσεις εκτοπίζουν ανθρώπους από τα σπίτια τους σε αριθμούς ρεκόρ, με περισσότερους από 68 εκατομμύρια ανθρώπους ήδη εκτοπισμένους. Παιδιά αφήνουν το σχολείο τους, οικογένειες εγκαταλείπουν την οικία τους, κοινότητες διαλύονται, οι άμαχοι στοχοποιούνται”, αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα της Υπατης Αρμοστείας όπου καλούνται οι ηγέτες παγκοσμίως, “να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που έχουν ποικιλοτρόπως πληγεί από τις συγκρούσεις”.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η έφορος καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Άννα Γουδή, η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο όπου συγκεντρώθηκαν αθλήτριες της ομάδας για να σχηματίσουν την φράση. “Ωστόσο, την προσπάθειά μας στήριξαν και όλα τα κολυμβητικά τμήματα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Ποσειδώνιο, συμμετέχοντας με πολύ όρεξη, στη δημιουργία του συνθήματος”, διευκρίνισε η κ.Γουδή.  

Σχετικές δημοσιεύσεις