«Μήπως είναι χρονοταξιδιώτης;» – Η φωτογραφία του 1943 που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας είναι πλέον πεπεισμένοι πως το ταξίδι στον χρόνοείναι εφικτό. Αφορμή στάθηκε μια φωτογραφία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο στιγμιότυπο, το οποίο τραβήχθηκε το 1943 στο Ρέικιαβικ, αποτυπώνονται αρκετοί άντρες να περπατούν κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Ο κάτοχος όμως της φωτογραφίας εστίασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο την προσοχή του. Ένας άντρας στο βάθος φαίνεται να κοιτάζει προς το μέρος της κάμερας. Φαίνεται να έχει στο πλάι του προσώπου του το χέρι του.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αυτό ακριβώς το στιγμιότυπο είναι που πυροδότησε τις φήμες μεταξύ εκείνων που λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύουν στο ταξίδι στον χρόνο. Υποστηρίζουν ότι ο άγνωστος άντρας της φωτογραφίας κρατούσε κινητό και μιλούσε στο τηλέφωνο.

Tο σχόλιο του Tim Cook

Για τους λάτρεις της ιστορίας, το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το Motorola DynaTAC 8000X, άρχισε να διατίθεται προς πώληση το 1973, ακριβώς 30 χρόνια μετά τη λήψη της φωτογραφίας που έχει γίνει viral.

O κάτοχος της φωτογραφίας, Kristján Hoffman, μοιράστηκε τη φωτογραφία σε μια ομάδα στο Facebook. Στο καρέ απεικονίζεται η πρωτεύουσα της Ισλανδίας να έχει καταληφθεί από τα συμμαχικά στρατεύματα.

«Κάτι που τραβά την προσοχή σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο άντρας στο βάθος της φωτογραφίας που ακουμπά στο παράθυρο και μιλά στο τηλέφωνο», έγραψε χαρακτηριστικά. «Στέκεται μόνος, φορά ένα αρκετά διαφορετικό καπέλο και συμπεριφέρεται όπως εμείς σήμερα». Και αυτό το σχόλιο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τεράστια συζήτηση στο διαδίκτυο.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που φωτογραφίες από το παρελθόν χρησιμοποιούνται ως απόδειξη για το ταξίδι στον χρόνο. Ακόμα και ο Tim Cook της Apple έχει αστειευτεί ότι εντόπισε ένα από τα gadget της εταιρείας σε ένα αριστούργημα 350 ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις