Μπακογιάννης: Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα από 1η Σεπτεμβρίου

«Αναλαμβάνουμε επίσημα καθήκοντα 1η του Σεπτέμβρη και δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα με μέλη της κυβέρνησης για τα θέματα της Αθήνας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος αναφέρει: «Η συνάντηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς ήταν πολύ χρήσιμη. Στόχος μας είναι η καθιέρωση της συνεργασίας, ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις όπου χρειάζονται συνέργειες Δήμου – Κυβέρνησης. Από την θεσμοθέτηση ενιαίου συντονιστικού κέντρου για την ασφάλεια, με τη συνεργασία της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, μέχρι την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, την παροχή κινήτρων για την επιχειρηματικότητα στην πόλη και τη στρατηγική ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού μας κεφαλαίου. Και για τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Γι αυτό και σχεδιάσαμε προεκλογικά την πρότυπη γειτονιά. Με άλλα λόγια, ποιες υποδομές και ποιες υπηρεσίες οφείλει να προσφέρει ο Δήμος, βάσει προγραμματισμού ,για μια πόλη φιλική η οποία σέβεται τον κάτοικο, τον επαγγελματία, τον επισκέπτη. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και για τα Εξάρχεια και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για να γίνουν πρότυπη γειτονιά. Αφετηρία μας είναι η παραδοχή ότι το «πρέπει να» τελείωσε. Ήρθε η ώρα του «πάμε να». Μαζί με τους απελπισμένους κατοίκους της περιοχής που σήμερα κρατούνται σε ομηρία, εργαζόμαστε για μια αληθινά ανοιχτή γειτονιά».

Σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια του για την αναβάθμιση της καθημερινότητας στην Αθήνα και την σειρά που τα ιεραρχεί ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει τα εξής: «Οι προτεραιότητες του Δήμου οφείλουν να ταυτίζονται με αυτές των Δημοτών. Αυτό θα ήταν προφανές αν εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι δεν αισθάνονταν σήμερα αόρατοι και ξεχασμένοι. Το στοίχημα και η δέσμευση είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Η καθαριότητα, το φως, το πράσινο. Τα αυτονόητα μας λείπουν. Πρώτη του Σεπτέμβρη, λοιπόν, θα ξεκινήσω όχι από το γραφείο Δημάρχου στην Κοτζιά, αλλά από την Διεύθυνση Καθαριότητας στην Ιερά Οδό, τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για τον φωτισμό στο Μέτς και τη Διεύθυνση Πρασίνου στο Γουδί. Ταυτόχρονα, θέτουμε σε άμεση προτεραιότητα αστικές παρεμβάσεις που αγγίζουν την πραγματική ζωή, με τη συντήρηση και τον εμπλουτισμό του αστικού εξοπλισμού, τη σταδιακή αποκατάσταση πεζοδρομίων και αντίστοιχες αποκαταστάσεις του οδοστρώματος και στις επτά δημοτικές κοινότητες».

Σχετικές δημοσιεύσεις