“Ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο”

Ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια, για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στη συνάντηση πιυ είχε με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

“Η ΕΥΑΘ, την οποία εποπτεύει ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνει τη σύνδεση του νοσοκομείου με το δίκτυο υδροδότησης και το αποχετευτικό δίκτυο. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανέλαβε την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με διαπλάτυνση της υπάρχουσας οδού, για την απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων στο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Με άμεσες κινήσεις συμβάλλουμε ώστε η λειτουργία του νοσοκομείου να αρχίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, είπε ο υφυπουργός.

Όπως σημείωσε, το έργο της σύνδεσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ύψους 600.000 ευρώ, θα εκτελεστεί από την ΕΥΑΘ Α.Ε. Για την υδροδότηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο, θα τοποθετηθεί δίκτυο αγωγών και για τους σκοπούς αυτούς, προχωρά η απαλλοτρίωση των απαιτούμενων εκτάσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, ακόμη, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της ΕΥΑΘ Α.Ε. με την ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη, ώστε να δοθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία, από πλευράς της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για να προχωρήσει το δυνατόν γρηγορότερα η σύνδεση και του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη με τα δίκτυα της ΕΥΑΘ.

Σχετικές δημοσιεύσεις