“Ξεσηκωμός” για ενδεχόμενη παραχώρηση του “Νίκος Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ

Αναταραχή στη Λότζια προκάλεσε η κοινή ερώτηση των Βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία  η κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ”και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση ή συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου!

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ : “Σύμφωνα με δηλώσεις του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (13/09/2021), τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκριθεί ο κατάλογος με τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στις διαδικασίες της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου. Περιγράφοντας αυτά τα έργα, ο Π. Σταμπουλίδης συμπεριέλαβε και την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ερήμην του Δήμου Ηρακλείου, παρά το ότι αποτελεί νομέα και κύριο του μεγαλύτερου μέρους αυτής της έκτασης. Ταυτόχρονα, η δήλωση αυτή, διαψεύδει πανηγυρικά ακόμα και τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που σε επανειλημμένα ερωτήματα εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαβεβαιώσει ότι για την εκμετάλλευση του ακινήτου, θα γίνει σεβαστή η άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας για την μορφή και τον χαρακτήρα της εκμετάλλευσης”.

Φανερά δυσαρεστημένος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε στο ekriti ότι κανείς δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για το αεροδρόμιο Ηρακλείου χωρίς να ρωτηθεί η τοπική κοινωνία και μάλιστα ενώ ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης μιας τεράστιας έκτασης στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Λαμπρινός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με θέμα, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 09.30 το πρωί, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι τοπικοί βουλευτές και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου πήρε τα εύσημα από τον τότε υφυπουργό Περιβάλλοντος για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου όπου σήμερα λειτουργεί ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης όταν ξεκινήσει την λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Σχετικές δημοσιεύσεις