Ο μυστικός εξωτικός παράδεισος στην Ελλάδα!

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το νησί Πρώτη στη Μεσσηνία, ένα παράξενο και όμορφο νησί, μια ανάσα από τη Μαραθόπολη της Μεσσηνίας. Όταν βλέπετε το νησί από μακριά, μοιάζει με μισό-βυθισμένο κροκόδειλο.

Έχει μόνο μία παραλία, τα Βούρλια, η οποία διαθέτει τιρκουάζ, εξωτικά νερά και λίγα μέτρα από την παραλία, το ναυάγιο 40 ποδιών του πλοίου Anuar, το οποίο βομβαρδίστηκε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον προστατευμένο κόλπο των Βουρλιών.

Το νησί έχει έναν μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό της Μονής του ΙΜ. Κοίμηση της Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που είναι το μοναδικό κτίριο στο νησί. Στο νησάκι μπορεί κανείς να δει επίσης μισούς καταρρέουσες ασκητές σήμερα, επιγραφές μπροστά στη θάλασσα πάνω στα βράχια και τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης.

Εκεί, τα αθηναϊκά πλοία που κατέβηκαν από τη Ζάκυνθο στην Πύλο αναζήτησαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.Επίσης, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, το νησί ήταν το σπίτι του Μανιάτη Πειρατή Κατατουλία, που επιτέθηκε σε ιστιοφόρα

 Αξίζει να το επισκεφθείς!

Σχετικές δημοσιεύσεις