Πορνογραφία ανηλίκων – Με γυναικείο προφίλ στα social media προσέγγιζε ο “μάνατζερ μοντέλων” τα κορίτσια

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις υποθέσεις πορνογραφίας, που εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μεταξύ αυτών, είναι και η περίπτωση ενός 29χρονου Έλληνα, ο οποίος προσποιούμενος τον “μάνατζερ μοντέλων” προσέγγιζε ανυποψίαστες ανήλικες και τους ζητούσε να τους στείλουν φωτογραφίες τους και βίντεο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 29χρονος χρησιμοποιούσε γυναικείο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να συνομιλεί διαδικτυακά με κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τους ζητούσε να του στείλουν φωτογραφίες τους και βίντεο, τόσο με ρούχα όσο και γυμνές.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε στην Αθήνα, δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν και σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου Έλληνα και ενός Πακιστανού 30 ετών.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 30χρονος Πακιστανός ασκούσε, μέσω του διαδικτύου, έντονη ψυχολογική πίεση σε κορίτσια προκειμένου να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Σημειώνεται, ότι κατά την έρευνα στην οικία του 30χρονου, στην Αθήνα, εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και οδηγήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασής.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο Ελλήνων, ηλικίας 40 και 29 ετών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν με αυτόφωρη διαδικασίας. Όσον αφορά τον άλλο Έλληνα και τον αλλοδαπό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις