Ποσό – ρεκόρ για το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Τα ρουμπίνια θεωρούνται μεταξύ των σπανιότερων και πιο πολύτιμων λίθων.

Ένα ρουμπίνι 55,22 καρατίων έγινε το μεγαλύτερο, αλλά και το πιο ανεκτίμητο πετράδι που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, φτάνοντας σε τιμή τα 34,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πολύτιμος λίθος βγήκε στο «σφυρί» την περασμένη Πέμπτη (8/6) στη Νέα Υόρκη, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η καναδική εταιρεία Fura Gems το ανακάλυψε στα ορυχεία της στη Μοζαμβίκη.

Πριν τη δημοπράτησή του, ο οίκος Sotheby’s χαρακτήρισε το πολύτιμο πετράδι «εξόχως σπάνιο» και το «πιο πολύτιμο και σημαντικό» ρουμπίνι που έχει ποτέ δημοπρατηθεί. Ονομάστηκε «Estrela de Fura», ή Άστρο της Φούρα στην επίσημη γλώσσα της Μοζαμβίκης, τα πορτογαλικά.

Παρότι η διεθνής αγορά πολύτιμων πετραδιών κυριαρχείται από διαμάντια -ιδίως με χρώμα- τα ρουμπίνια επίσης θεωρούνται μεταξύ των σπανιότερων και πιο πολύτιμων λίθων.

Το προηγούμενο πετράδι με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που είχε πουληθεί σε τιμή ρεκόρ ήταν το λεγόμενο Sunrise Ruby, ένα ρουμπίνι 25,59 καρατίων που είχε βρεθεί στη Μιανμάρ, που πλειοδοτήθηκε για 30,3 εκατομμύρια δολάρια στη Γενεύη, το 2015.

Πηγή: CNN

Σχετικές δημοσιεύσεις