Πόσο νερό πρέπει να πίνεις; Με αυτή την εξίσωση θα μάθεις ακριβώς

Τo ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό δεν είναι κάτι που ακούς για πρώτη φορά. Δεν είναι θέμα επιβίωσης αλλά υγείας. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό και , όσο γρήγορα μπορεί να πιείς ένα ποτήρι νερό, τόσο γρήγορα μπορεί να το αποβάλλει το σώμα σου. Πόσο νερό όμως πρέπει τελικά να πίνεις; Είναι τα 10 ποτήρια αρκετά μέσα στην ημέρα για να διατηρήσουν το σώμα σου στην ιδανική του κατάσταση; Και πόσο από αυτό το νερό φτάνει στην επιδερμίδα σου; Ας αρχίσουμε με την ποσότητα του νερού..

ΕΞΙΣΩΣΗ ΝΕΡΟΥ

Η ιδανική ποσότητα νερού για εσένα, ισούται όσο το βάρος σου όταν το διαιρέσεις με το 30. Αν δηλαδή είσαι 70 κιλά η εξίσωση είναι 70 ÷ 30 = 2,3. Ιδανικά λοιπόν, θα πρέπει να πιείς δυόμιση περίπου λίτρα νερό για να είσαι επαρκώς ενυδατωμένη και υγιής. Μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά δεν είναι, κυρίως αν αναλογιστείς το πόσο εύκολα αποβάλλει το σώμα μας νερό, ακόμα και τον χειμώνα.

Δεν φτάνει όμως όλη αυτή η υγρασία στην επιδερμίδα σου. Ναι, το νερό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την καλή υγεία και εμφάνιση του δέρματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις