Ρωσία: Ο Λαβρόφ καλεί τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα “ανεύθυνα” σχέδιά τους για τη Βενεζουέλα

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες “να εγκαταλείψουν τα ανεύθυνα σχέδιά τους” όσον αφορά τη Βενεζουέλα, την ώρα που η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις στους συμμάχους του Καράκας και διαμηνύει ότι δεν αποκλείει μια στρατιωτική λύση στην κρίση.

Στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία καταδικάζει την εκστρατεία, όπως τη χαρακτήρισε, για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο και προέτρεψε την Ουάσινγκτον να ακυρώσει τα “ανεύθυνα” σχέδιά της.
Ο Λαβρόφ πρόκειται να συναντηθεί αύριο στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
“Καλούμε τους Αμερικανούς και όλους εκείνους που τους στηρίζουν, να εγκαταλείψουν τα ανεύθυνα σχέδιά τους και να ενεργούν αποκλειστικά εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου”, τόνισε. “Είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας των ΗΠΑ για την ανατροπή των νόμιμων αρχών της Βενεζουέλας”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αρεάσα ευχαρίστησε τη Μόσχα για τη στήριξη που παρέχει στο Καράκας, σημειώνοντας ότι η μεταξύ τους σχέση είναι πολύ σημαντική, “όχι μόνο για τις δύο χώρες μας αλλά και για τον κόσμο”.

Σχετικές δημοσιεύσεις