Σεούλ – Στα πεζοδρόμια έχει LED για όσους περπατούν αφηρημένοι με το κινητό

ν είστε κι εσείς απ’ αυτούς που περπατάτε στον δρόμο και δεν αφήνετε το κινητό σας απ’ το χέρι, τότε ίσως να βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα την παρακάτω εφεύρεση από τη Νότια Κορέα.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ τοποθέτησαν ειδικά φώτα LED στα πεζοδρόμια πριν από τις διαβάσεις πεζών.

Ξεκίνησε δοκιμαστικά το 2019, αλλά έκτοτε έχει γίνει μια μόνιμη λύση των «smombies» ή αλλιώς «smartphone zombies» (ζόμπι με τα smartphone), αυτούς δηλαδή που περπατούν έχοντας τον νου τους στην οθόνη του κινητού τους.

Ένα βίντεο από αυτά τα ειδικά προειδοποιητικά φώτα ανέβηκε στο TikTok από κάποιον χρήστη από τη Νότια Κορέα κι έγινε viral, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων μεταξύ των σχολιαστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολλοί χαρακτήρισαν τα προειδοποιητικά φώτα LED ως μια καλή ιδέα για την προστασία των ανθρώπων που είναι κολλημένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά από την άλλη μεριά τέτοιους είδους απρόσεχτες συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνονται από τις αρχές.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι θα πρέπει να κοιτάνε στα κινητά τους 24 ώρες τη μέρα 7 μέρες την εβδομάδα ακόμα και όταν περπατούν» σχολίασε κάποιος, που ωστόσο βρήκε την ιδέα για τα LED στο πεζοδρόμιο πολύ έξυπνη.

«Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να καθιστά φυσιολογικό το να περπατάς ενώ κοιτάς στην οθόνη του κινητού σου» τόνισε ένας άλλος.

«Ακριβώς έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί κάθε κοινωνία. Να προσαρμόζεται στους ανθρώπους της χωρίς να κρίνει» λέει ένας άλλος σχολιαστής.

«Η Νότια Κορέα είναι πολύ μπροστά!» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

«Μάλλον παίζουν Green light, red light και θα αρχίσουν να εξολοθρεύουν τους περαστικούς που περπατούν με τα κινητά στο χέρι» σχολίασε με χιούμορ κάποιος, προφανώς επηρεασμένος από τη νοτιοκορεάτικη πολύ επιτυχημένη σειρά του Netflix «The Squid Game».

«Στην αρχή νόμισα ότι είναι απλά για να φαίνεται κουλ το πεζοδρόμιο» έγραψε ένας άλλος σχολιαστής για τα φώτα LED.

Εσείς, τι λέτε;

Σχετικές δημοσιεύσεις