Σεφ έστειλε ένα κομμάτι κεμπάπ.. στο διάστημα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσει την 61η επέτειο της πρώτης αποστολής ανθρώπου στο Διάστημα, του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στις 12 Απριλίου του 1961, βρήκε ένας Τούρκος σεφ. Συγκεκριμένα, αποφάσισε, σε μια «ειδική αποστολή», που συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, να στείλει στη στρατόσφαιρα.. ένα κομμάτι κεμπάπ, το οποίο απογειώθηυκε από την περιοχή των Αδάνων.

Για να πετύχει τον σκοπό του, ο Γιασάρ Αϊντίν χρησιμοποίησε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι για να «εκτοξεύσει» το κεμπάπ στη στρατόσφαιρα, το οποίο επέστρεψε στη γη τρεις ώρες αργότερα, αφού έφτασε σε ύψος 35 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Αφού το κράτησαν για μια συγκεκριμένη ώρα στο διάστημα, οι εξωγήινοι έστειλαν το κεμπάπ πίσω.. μάλλον τους φάνηκε πικάντικο», αστειεύτηκε ο Αϊντίν και πρόσθεσε «θα στείλω ένα πιάτο με λιγότερο πιπέρι την επόμενη φορά».

Η εκτόξευση συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Πτήσης στο Διάστημα και πραγματοποιήθηκε, ενώ εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Τουρκία ετοιμάζονταν να «σπάσουν» τη νηστεία του Ραμαζανιού.

Η ομάδα που «οργάνωσε» την αποστολή του κεμπάπ στο διάστημα, τοποθέτησε μια κάμερα και μια συσκευή παρακολούθησης στο μπαλόνι, ενώ έβαλε το κεμπάπ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα κουτί από φελιζόλ.

Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε στη θάλασσα στην επαρχία Χατάι, περίπου 121 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εκτόξευσης. Απτόητος από την αποτυχία της διαστημικής αποστολής του, ο Τούρκος σεφ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιχειρήσει ξανά το κόλπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις