Σε θέση μάχης τα κομματικά επιτελεία ενόψει των εθνικών εκλογών

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τις εθνικές εκλογές. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί – όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος – τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Κεντρική θέση στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων θα έχουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα της κάλπης και το πρόγραμμά τους για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης κι αισιοδοξίας για νίκη στις εκλογές. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το παιχνίδι εν όψει των εθνικών εκλογών είναι ανοιχτό και πως όλοι κι όλες θα πρέπει να κινηθούν συλλογικά και με αυτοπεποίθηση. Ανέφερε, επίσης, ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα, «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε».

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Υπογράμμισε τέλος πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα Δωδεκάνησα,τόνισε το Σάββατο από τη Ρόδο ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα».

«Οι Έλληνες αναζητούν μία δυνατή φυγή στο μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς» ανέφερε.

Επισήμανε ακόμη πως «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι» στέλνοντας το μήνυμα ότι «την επόμενη μέρα ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά».

Σχετικές δημοσιεύσεις