Στο προσκήνιο η σύσταση ισχυρού Δήμου στις Φέρες

«Η αναβίωση του Δήμου Φερών, με απόσπασή του από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, αποτελεί πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής»

Η κίνηση που ξεκίνησε στην Ορεστιάδα για την δημιουργία νέας Περιφερειακής Ενότητος στον Βόρειο Έβρο, έφερε στο προσκήνιο και το αίτημα απόσπασης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, των Φερών, που αποτελούσε παλαιότερα – πριν το σχέδιο «Καποδίστριας» – αυτόνομο Δήμο.

Το αίτημα επαναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξ/πολης, κ. Παύλος Μιχαηλίδης.

Με αφορμή τις πρόσφατες συζητήσεις που γίνονται στον νομό μας για την διοικητική ανασυγκρότηση των Περιφερειακών ενοτήτων, είναι αναγκαίο να επανέλθει στο προσκήνιο και η προοπτική για την σύσταση και την δημιουργία ενός νέου ισχυρού δήμου με έδρα την πόλη των Φερών. 

Θυμίζουμε πως είναι πάγιο το αίτημα της πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών για την σύσταση του πρότυπου αγροτικού Δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας» με την συνένωση των πρώην Δήμων Φερών και Τυχερού. 

Η αναγκαιότητα για την χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας, γίνεται αντιληπτή και από την συνεχιζόμενη απαξίωση της περιοχής των Φερών. 

Πρόσφατα παραδείγματα, η αιφνιδιαστική απόφαση του δημάρχου με την ακύρωση της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης των Φερών, αλλά και οι δηλώσεις του πρώην πρόεδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σε ότι αφορά ότι δεν έχει γίνει τίποτε στον Δήμο μας απο αντιπλημμυρικά έργα, την στιγμή μάλιστα που έχουν εκταμιευτεί 9 εκατ. ευρώ!

Ανάλογο προβληματισμό προκαλεί και η συνεχιζόμενη αποψίλωση της περιοχής από κρίσιμες υπηρεσίες, μια και θυμίζουμε πως ανεστάλη προσωρινά η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της από την πόλη των Φερών, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις