Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά και βοήθεια στο Κίεβο – «Σβήνουν» οι ελληνορωσικές σχέσεις

Προηγήθηκε αντιρωσικό παραλήρημα χθες από το Μαξίμου και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Επικίνδυνα πλέον εμπλέκεται η χώρα μας στη σύγκρουση στην Ουκρανία!

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε., αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία. 

Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα στείλει:

  • άγνωστο αριθμό πυρομαχικών
  • τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ
  • εκτοξευτές

Μέσα στην ημέρα θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια (θα δώσουν άραγε και εμβόλια;) την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το ενημερωτικό.

Η Ελλάδα επί της ουσίας μπαίνει στη “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” του Πούτιν, καθώς ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου προς τις “ξένες δυνάμεις” περί ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Η αυτοκτονική αυτή κίνηση έρχεται μερικές ώρες μετά την απόφαση Γερμανίας, Ολλανδίας, Εσθονίας και Σλοβακίας να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.

Σχετικές δημοσιεύσεις