Τα φρούτα που καταπολεμούν την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι πρόβλημα κυρίως των ανδρών, αν και το ποσοστό των γυναικών που ταλαιπωρούνται από τριχόπτωση έχει αυξηθεί. Η βιομηχανία των προιόντων κατά της πτώσης των μαλλιών είναι τεράστια και μετράει εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Και αν η θεραπεία είναι δύσκολη και συνήθως δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πρόληψη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στη μαχή με τη πτώση των τριχών.

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών και η μη ταλαιπωρία τους είναι ο νούμερο ένα τρόπος να δεις τα μαλλιά σου να αντιστέκονται στη πτώση.

Όμως και η διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει και συγκεκριμένα η φύση μας παρέχει αρκετά όπλα για να μείνουν τα μαλλιά μας εκεί που πρέπει.

Δείτε παρακάτω τα φρούτα που είναι σύμμαχος μας

Ροδάκινο

Η τρίχα χρειάζεται ηυγρασία για να διατηρηθεί ηγιής. Το ροδάκινο λειτουργεί σαν φυσική ενυδατική κρέμα για το τριχωτό της κεφαλής.

Παπάγια

Η παπάγια περιέχει κολλαγόνο μια πρωτείνη που βοήθαει στη τρίχα να μείνει υγιής.

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και βοηθάει στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Τα σημεία που αιματώνονται επαρκώς παρουσιάζουν μικρότερη πτώση σε τρίχες.

Μήλα

Το 2002 ιάπωνες επιστήμονες παρουσίασαν έρευνα όπου έδειχνε ότι το εκχύλισμα μήλου συνδέεται άμεσα με την ανθεκτικότητα της τρίχας.

Σχετικές δημοσιεύσεις