Τεράστια κόμπρα εισβάλλει σε γήπεδο του γκολφ και τρομοκρατεί τους αθλητές

Σε ένα γήπεδο γκολφ της Νότιας Αφρικής, οι παίκτες δεν ανησυχούσαν μήπως δεν βάλουν το μπαλάκι στην τρύπα αλλά μην αποκτήσουν ένα δάγκωμα από την τεράστια κόμπρα που εισέβαλε στο γήπεδο.

Όλα συνέβησαν όταν μια πολύ επιθετική κόμπρα εισέβαλε στο πράσινο και άρχισε να προκαλεί όλεθρο, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο στο Διαδίκτυο που έγινε viral.

Το φίδι εμφανίστηκε το Σάββατο στο Atlantic Beach Golf Club στο Κέιπ Τάουν.

Στο βίντεο, μια τεράστια κόμπρα – η cape cobra ένα από τα πιο θανατηφόρα φίδια της Αφρικής – φαίνεται να γλιστράει στην πίστα σε μια επιθετική στάση.

Το φίδι στη συνέχεια προχωρά τρομακτικά για να αφαιρέσει ένα από τα εμπόδια στην πορεία του, χτυπώντας το επανειλημμένα με τα δηλητηριώδη δόντια του.

Δεν είναι σαφές τι ώθησε την κόμπρα να έχει αυτή την συμπεριφορά. Ωστόσο, θα μπορούσε να προσπαθούσε να αποφύγει ένα αρπακτικό: το βίντεο δείχνει μια μαγκούστα – έναν από τους κύριους αντιπάλους της κόμπρας – να κρύβεται στην περιφέρεια του πράσινου.

Στην πραγματικότητα, τα γήπεδα γκολφ στον κόσμο έχουν μετατραπεί σε αληθινά θηριοτροφεία για εξωτικά πλάσματα, όπως αλιγάτορες, καβούρια και άλλα.

Περιττό να πούμε ότι η απροσδόκητη πορεία της κόμπρα έκανε τους χρήστες του Διαδικτύου να τρελαθούν! «Σκέφτομαι πού είναι το κυνηγετικό μου όπλο», αναφώνησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Αυτό είναι τρελό».

Ένας άλλος σχολίασε: «Η μαγκούστα του Club δεν κάνει τη δουλειά της..»

Οι παίκτες του γκολφ είναι τυχεροί που δεν δαγκώθηκαν από την κόμπρα, που είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια της Νότιας Αφρικής, υπεύθυνο για τα πιο θανατηφόρα δαγκώματα στην περιοχή, μαζί με το μαύρο mamba.

Το πλάσμα είναι επικίνδυνο λόγω του εξαιρετικά νευροτοξικού δηλητηρίου του και της τάσης για διείσδυση σε σπίτια και άλλα μέρη όπου συχνάζουν άνθρωποι.

Σχετικές δημοσιεύσεις