Τουλάχιστον 63.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν καθημερινά τους νέους σταθμούς Μετρό “Αγία Βαρβάρα”, “Κορυδαλλός” και “Νίκαια”

Συνολικά 11.000 λιγότερα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορούν σύντομα με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών του μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», τους οποίους εγκαινίασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως με την παράδοση των τριών νέων σταθμών, που αποτελούν ουσιαστικά την επέκταση της γραμμής 3 «Χαϊδάρι-Πειραιάς, «κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη».

Λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα, κατέφθασε στον σταθμό «Αγία Βαρβάρα» ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικύρωσε συμβολικά το εισιτήριό του, ενώ ενημερώθηκε για έναν αγωγό παλαιού υδραγωγείου, ο οποίος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των εργασιών κατασκευής του σταθμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβιβάστηκε στον συρμό, συνομίλησε με την οδηγό του, και κατευθύνθηκε προς τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός», όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς. Έξω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό», χαρακτηρίζοντας το έργο «μεγάλη παρακαταθήκη και όνειρο πολλών δεκαετιών», ενώ απευθυνόμενους στους εργαζόμενους τόνισε πως «είναι εκείνοι που φροντίζουν να δουλεύουν όλα με ασφάλεια». Εξερχόμενος από τον σταθμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην ανακαινισμένη πλατεία του Κορυδαλλού, όπου είχε σύντομη συνομιλία με πολίτες, ενώ σταμάτησε και σε έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Στην συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στον συρμό με κατεύθυνση τον σταθμό του μετρό «Νίκαια», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση

«Από αύριο το πρωί, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. «Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως. Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο που έχει θέσει το υπουργείο του, ως προς τους σταθμούς του μετρό, διευκρινίζοντας πως αυτός αφορά την λειτουργία των τριών τελευταίων σταθμών το 2022, της γραμμής 3, «τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς. Ώστε έτσι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό, ‘‘Χαϊδάρι – Πειραιάς”, το οποίο αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και σοβαρά, χωρίς μεγάλα λόγια».

«Πέραν της αυτονόητης ανάσας που θα δώσει στην καθημερινότητα των πολιτών, θα έχει και μεγάλο αναπτυξιακό πρόσημο», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως η «σύνδεση που θα προκύψει, μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου ‘‘Ελευθέριος Βενιζέλος”, μέσω της γραμμής 3 του μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνουν αυτοί οι τρεις σταθμοί πραγματικότητα, τονίζοντας πως για την επέκταση της γραμμής 3, δούλεψαν και δουλεύουν πάνω από 2000 άνθρωποι. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια σειρά από προβλήματα που προυπήρχαν, με σημαντικότερο αυτό της διασύνδεσης των σταθμών με το κεντρικό σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. «Πρόβλημα το οποίο παραλάβαμε άλυτο. Και για να το πω απλά, ήταν ορατός ο κίνδυνος να ολοκληρωθεί η κατασκευή των σταθμών και να μην μπορούν να λειτουργήσουν, επειδή δεν θα μπορούσε ο κόσμος να επικυρώσει το εισιτήριό του. Τέτοιες παράλογες καταστάσεις είχαμε να αντιμετωπίσουμε… Ωστόσο ξεπεράσαμε και αυτό το εμπόδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Εσείς κύριε πρόεδρε σήμερα εγκαινιάζετε ολόκληρο έργο, όταν άλλοι εγκαινίαζαν μουσαμάδες. Υπάρχουν οι πολιτικοί των εξαγγελιών και των εφέ, υπάρχουν και οι πολιτικοί των έργων και των χειροπιαστών αποτελεσμάτων. Η δική σας κυβέρνηση απαντά με έργα».

Σχετικές δημοσιεύσεις