Τουρισμός – Θα προσλάβουν 80.000 αλλοδαπούς για να καλύψουν τα κενά!! Απίστευτο

Με την πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες φέρεται πως επιθυμεί να καλύψει τις κενές θέσεις στον τουρισμό το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι OPEN. (ώρα Ελλάδος)

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει συζήτηση με την ομοσπονδία εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού προκειμένου να συμφωνήσουν 80.000 μετανάστες να μεταβούν στην Ελλάδα και να δουλέψουν στον κλάδο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού Γ. Χόντζογλου δήλωσε στο OPEN πως η συγκεκριμένη κίνηση από το υπουργείο «γεννά» μερικά ερωτήματα:

«Μιλάνε για μετακλητούς εργάτες, όπως οι εργάτες γης… Θα έχουν υποχρεωτική στέγαση που στον κλάδο μας, δεν έχουμε ούτε εμείς; Πρέπει υποχρεωτικά η σύμβαση τους να είναι 9μηνη κι ενώ εμείς δουλεύουμε μόλις 4-5 μήνες, στην καλύτερη 6», ανέφερε αρχικά ο κ. Χόντζογλου.

Και συνέχισε: «Με ποιους όρους αμοιβής και εργασίας θα απασχοληθούν; Πως θα ασφαλίζονται;».

Τέλος, ο κ. Χόντζογλου ότι για να λυθεί το πρόβλημα και να κινητοποιηθεί ο κόσμος να εργαστεί στον τουρισμό θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.

Μάλιστα αναμένεται ότι οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού το 2022, θα διπλασιαστούν και θα γίνουν 100.000 το 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις