Το εντυπωσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ που έδεσε στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έδεσε το απόγευμα της Τετάρτης, το  ξύλινο σκάφος μήκους 40 μέτρων από το Κατάρ.

Το σκάφος αποτελεί ένα πλωτό Μουσείο το οποίο αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και παράλληλα προωθεί τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA στη χώρα το 2022.

Απο νωρίς στην παραλία της πόλης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και πρέσβης του Κατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «το ταξίδι μετά τη Θεσσαλονίκη θα περιλαμβάνει την Αθήνα, τη Μύκονο και την Κέρκυρα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπουτάρη για τη συνεργασία που προσέφερε στο Κατάρ».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως «Στην επίσκεψή μας στο Κατάρ διαπιστώσαμε ότι το πρώτο πράγμα που μπορούμε να αναπτύξουμε μεταξύ μας σχέσεις πολιτιστικές, καθώς ο αραβικός πολιτισμός έχει πολλές σχέσεις με τον ελληνικό…».

Τέλος ο καπετάνιος χαιρέτησε τον κ. Μπουτάρη και ευχαρίστησε τον στόλο του για το ταξίδι τους.

Το καράβι Al Mubaraki κατασκευάστηκε το 1983, είναι το μοναδικό στο είδος του και ταξιδεύει με ένα πλήρωμα 16 ναυτικών, οι οποίοι θα είναι παρόντες και θα ξεναγούν τους επισκέπτες τις δύο μέρες που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Το καράβι που θα είναι ανοιχτό για το κοινό κατά το χρόνο παραμονής του, λειτουργεί ως μουσείο και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Συνολικά το καράβι θα διασχίσει 4.000 ναυτικά μίλια και θα επισκεφτεί εκτός της πόλης μας, το λιμάνι του Πειραιά, τη Μύκονο, την Κέρκυρα και από εκεί τους Άγιους Σαράντα, Κροατία ενώ θα συνεχίσει στα λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας. Το ταξίδι αυτό που φέρει την ονομασία Fath Al Khair 4 και διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Κατάρ «Κatara», θα ολοκληρωθεί αφού το καράβι επισκεφτεί συνολικά 11 λιμάνια της Μεσογείου, του Ινδικού Ωκεανού και του Αραβικού Κόλπου.

Σχετικές δημοσιεύσεις