Το τρομακτικό νούμερο γύρω από την πείνα στον κόσμο

Την ώρα που ο δυτικός κόσμος ετοιμάζεται για ένα ζοφερό χειμώνα, κυβερνήσεις προσπαθούν να βρούνε τρόπο να μειωθούν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και την αλματώδη αύξηση των τιμών σε βασικά πλέον προιόντα, ένα νούμερο που ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ κάνει όλα αυτά να μοιάζουν μάταια.

Κάθε 4 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος από πείνα. Από ολική έλλειψη τροφής. Το 2022 το νούμερο αυτό μοιάζει εφιαλτικό, αφού από το 2019, ο αριθμός των ατόμων που υποφέρουν από οξεία πείνα, έχει υπερδιπλασιαστεί.

345 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή για περισσότερο από 48 ώρες σε εβδομαδιαία βάση.

75 χώρες ζητούν την ανάληψη μέτρων εδώ και τώρα, καθώς ο χειμώνας που έρχεται και ο πόλεμος που συνεχίζεται και ευθύνεται για τη μείωση των σιτηρών σε χώρες του Τρίτου Κόσμου δείχνει ότι η κατάσταση θα εκτραπεί και θα γίνει βόμβα στα χέρια των αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με όλη αυτήν την αγροτική τεχνολογία (..) σήμερα, μιλάμε ακόμη για πείνα τον 21ο αιώνα» υπογράμμισε ο Μοχάνα Άχμεντ Άλι Ελτζαμπάλι του Συνδέσμου Οικογενειακής Φροντίδας της Υεμένης (Yemen Family Care Association), που ήταν μια από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν την ανοιχτή αυτή επιστολή.

«Δεν πρόκειται μόνον για μια χώρα ή μια ήπειρο και η πείνα έχει πάντα μόνο μία αιτία. Αυτή είναι η αδικία ολόκληρης της ανθρωπότητας» συμπλήρωσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις