Χάκερ παραποίησαν ρωσικούς ιστότοπους με μήνυμα κατά του Πούτιν

Το μήνυμα εμφανίστηκε στους δικτυακούς τόπους του πρακτορείου ειδήσεων TASS, της Izvestia και των ενημερωτικών υπηρεσιών rbc.ru, kommersant.ru και fontanka.ru.

«Αγαπητοί πολίτες. Σας παροτρύνουμε να σταματήσετε αυτή την τρέλα, μην στέλνετε τους γιους και τους συζύγους σας σε βέβαιο θάνατο» έγραφε το μήνυμα που εμφανίστηκε στους δικτυακούς τόπους του πρακτορείου ειδήσεων TASS, της Izvestia και των ενημερωτικών υπηρεσιών rbc.ru, kommersant.ru και fontanka.ru.

Η κυβερνοεπίθεση ήρθε την ώρα που διεξάγονταν στη Λευκορωσία οι συνομιλίες ανάμεσα σε ρώσους και ουκρανούς αξιωματούχους για κατάπαυση του πυρός. Μετά το μπαράζ Δυτικών κυρώσεων η Ρωσία αντιμετωπίζει πλέον οικονομική απομόνωση.

«Απομονωθήκαμε από τον υπόλοιπο κόσμο, σταμάτησαν να αγοράζουν πετρέλαιο και αέριο. Σε λίγα χρόνια θα ζούμε σαν την Βόρεια Κορέα» συνέχιζε το μήνυμα.

«Γιατί όλα αυτά; Για να μπορέσει ο Πούτιν να περάσει στα βιβλία της ιστορίας; Δεν είναι δικός μας πόλεμος, ας τον σταματήσουμε».

Ορισμένα ρωσικά μέσα απέδωσαν την κυβερνοεπίθεση στην ομάδα των ακτιβιστών Anonymous.

Το Σαββατοκύριακο η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί κυβερνοστρατό, σε μια προσπάθεια να προστατευτεί από το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που αποδίδονται στη Ρωσία.

Σχετικές δημοσιεύσεις