Χαλκιδική: Βυθίζεται παρατημένο πλοίο στα Ν. Μουδανιά που είχε κατασχεθεί για λαθραία τσιγάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκιδική: Βυθίζεται παρατημένο πλοίο στα Ν. Μουδανιά που είχε κατασχεθεί για λαθραία τσιγάρα (ΒΙΝΤΕΟ)Σοβαρούς κινδύνους για θαλάσσια ρύπανση εγκυμονεί η σταδιακή βύθιση πλοίου στη μαρίνα των Ν. Μουδανιών,

όπου τις τελευταίες ώρες η οσμή πετρελαίου έχει γίνει αφόρητη. Το ίδιο κακή και ενδεικτική του προβλήματος είναι και η οπτική μόλυνση που εμφανίζουν στο σημείο τα θαλάσσια νερά. Η πρύμνη του σκάφους είναι ήδη κάτω από το νερό, και εκτιμάται ότι σύντομα όλο το πλοίο θα βρεθεί στον βυθό της θάλασσας.

Πρόκειται για το Φ/Γ «ELIZABETH», το οποίο τον Μάιο του 2011 είχε αποπλεύσει από Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα Βουλγαρίας, και στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε από το λιμενικό μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής Αγιόκαμπου Πηλίου και χερσονήσου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, βρέθηκε έμφορτο με μεγάλο αριθμό λαθραίων τσιγάρων. Τότε, αμέσως οδηγήθηκε και κατέπλευσε συνοδεία Π.Λ.Σ., για έλεγχο στο λιμάνι Νέων Μουδανιών. Όπως προβλέπεται από τη νομοσθεσία, τόσο το πλοίο όσο και οι 2.700 κούτες λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο.

Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο, το πλοίο έμεινε παρατημένο στο σημείο που οδηγήθηκε στο λιμάνι Μουδανιών χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για την τύχη του. Σταδιακά άρχισε η φθορά και ταυτόχρονα αποτέλεσε εστία μόλυνσης και καταφύγιο για περιθωριακά στοιχεία.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι μεγάλα. Τόσο για την αδιαφορία του κράτους, των υπηρεσιών, όσο και των τοπικών αρχών, του δήμου, που δεν κινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα προς την κατεύθυνση λύσης για τη ρυμούλκηση και απομάκρυνση του πλοίου. πηγή xalkidikipolitiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις