Έξαρση στις κλοπές αλυσίδων – Τέσσερα περιστατικά μέσα σε τέσσερις μέρες

Μέσα σε 4 μέρες έχουν σημειωθεί 4 επιθέσεις απο μακρυχέρηδες σε ανυποψίαστους πολίτες αρπάζοντάς τους τις αλυσίδες απο τον λαιμό.

Στις αρχές του μήνα, μια παρέα δέκα ανηλίκων αλλοδαπών προσέγγισε τρία άτομα, έναν άνδρα και δύο γυναίκες που κινούνταν στην Πλατεία Βικτωρίας. Ένας από τους δέκα άρπαξε από τον λαιμό του άνδρα τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό αξίας 450 ευρώ και τράπηκε σε φυγή μαζί με την παρέα του.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τον δράστη στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αχαρνών. Όπως προέκυψε ήταν αιγυπτιακής υπηκοότητας ετών 15.

Λίγες μέρες αργότερα, ακολούθησε μια ακόμα επίθεση, αυτή τη φορά στον ΗΣΑΠ των Πετραλώνων όπου νεαρός περίμενε αμέριμνος το τρένο στις 11 περίπου το βράδυ.

Ανήλικος τον πλησιάζει και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του αρπάζει την αλυσίδα που φορούσε αξίας 900 ευρώ. Το θύμα παρακολούθησε διακριτικά τον δράστη και είδε ότι μπήκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων της περιοχής. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον ανήλικο.

Ο χρυσός σταυρός του θύματος μπορεί να μην βρέθηκε πάνω του, ωστόσο οι αστυνομικοί είδαν ότι στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στην οποία πωλούσε έναν χρυσό σταυρό.

Οι αστυνομικοί όμως, μέσα στον Ιούνιο ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμα δύο περιστατικά, το ένα σημειώθηκε στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι, όπου 4 ανήλικοι ξυλοκόπησαν έναν άνδρα με σκοπό να του αφαιρέσουν τον σταυρό ενώ σε καταγγελία για το ίδιο αδίκημα προχώρησε και μια Αμερικανίδα τουρίστρια η οποία όπως υποστήριξε, δέχθηκε επίθεση μέρα μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ιάσωνος και Αγησιλάου από 2 άτομα τα οποία κατάφεραν να της πάρουν τις δύο αλυσίδες που φορούσε αξίας 1200 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις