Αίγυπτος – 500 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη κατά της πανδημίας

Τους πεντακόσιους έχουν φθάσει οι Αιγύπτιοι ιατροί που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας. Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου που επικαλέστηκε ο αιγυπτιακός Τύπος, τονίζεται πως μόνο μέσα στον Απρίλιο, 61 γιατροί πέθαναν εξαιτίας της COVID-19.

Σύμφωνα με το σωματείο των επιστημόνων του κλάδου, τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 στον ιατρικό κλάδο καταγράφονται μεταξύ των μαιευτήρων και των γυναικολόγων. Πρόσφατα η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, η Χάλα Ζάγιεντ, υποστήριξε ότι οι γιατροί που έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 και εργάζονταν σε νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται σε 115. Ο επίσημος απολογισμός δεν αμφισβητείται από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος όμως διευκρινίζει πως πολλοί άλλοι γιατροί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία: πανεπιστημιακά, ιδιωτικά ή εκτάκτου ανάγκης.

 Πάνω από 323.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 2.771 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες μειώθηκαν σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, παρέμειναν όμως πάνω από το τρομακτικό επίπεδο των 300.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 323.144 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τις 17,64 εκατ., ενώ ακόμη 2.771 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 – και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από το τραγικό ρεκόρ της προηγουμένης (2.812), αλλά όχι πολύ – αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ στους 197.894 νεκρούς.

Το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού προκαλεί κορεσμό στα νοσοκομεία· η κατάσταση στη χώρα που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται χαοτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις