Αισιοδοξία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη για την φετινή τουριστική περίοδο

Την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και ότι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας που έχουν ληφθεί ειδικά για τις μετακινήσεις θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά, εξέφρασε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ Φραγκάκης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» όπου λίγο μετά τις 6 προσγειώθηκε πτήση από την Κοπεγχάγη που μετέφερε στα Χανιά 110 Δανούς τουρίστες.

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Χανίων έγινε προκειμένου να δει από κοντά το επίπεδο προετοιμασίας του αερολιμένα με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους δημοσιογράφους, « ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε, ο ελληνικός τουρισμός είναι εδώ, δυνατός , ισχυρός με ασφάλεια, αλλά και με την προσδοκία για μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή».

Ο κ Φραγκάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια των τελευταίων μηνών ώστε να υπάρξει όπως είπε, ένα πρακτικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τον τουρισμό κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι θα τονώσει την τουριστική κίνηση στα σημεία προορισμού όπως είναι και τα Χανιά.

Όπως ανέφερε, «ξεκινάει σιγά – σιγά και η κρουαζιέρα. Με πρωτόκολλα υγειονομικά, πολύ προσεκτικά τηρώντας τα μέτρα, αλλά πάντα , με το καλό προϊόν της χώρας μας το οποίο αναβαθμίζομαι ώστε να φθάσουμε στο αφήγημα της επόμενης μέρας του ελληνικού τουρισμού, γιατί μετά την πανδημία τα πάντα θα αλλάξουν στον τουρισμό».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα καμπάνια του Οργανισμού με κεντρικό σύνθημα «Ότι έχεις ανάγκη είναι η Ελλάδα».

Ωστόσο όπως επεσήμανε, «το ζητούμενο είναι με ασφάλεια, με πρωτόκολλα, με καλή καμπάνια και με ενίσχυση της εικόνας μας στην καθημερινότητα να κεφαλοποιήσουμε αυτήν την παρακαταθήκη που έτσι και αλλιώς την έχουμε κερδίσει από πέρυσι».

Μετά και το άνοιγμα του τουρισμού, αυξάνονται σταδιακά και οι πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Αύριο Κυριακή αναμένονται 9 πτήσεις, από Ελσίνκι, Βαρσοβία, Φρανκφούρτη, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Παρίσι και Μέμινγκεν.

Σχετικές δημοσιεύσεις