Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Πέρασα από κάστινγκ για να κάνω τον Τσίπρα

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο ίδιος μίλησε στη «Νέα Σελίδα» για τα επαγγελματικά του και μεταξύ άλλων αποκάλυψε γιατί απέρριψε ρόλο στην «Πολυκατοικία» αλλά και πώς πήρε τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στην ταινία του Κώστα Γαβρά.

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το «Σόι» υπήρχαν και δυο τρεις άλλες προτάσεις. Αυτό που μου άρεσε στο «Αν ήμουν πλούσιος» ήταν ο ρόλος του Βρανά. Δεν είχε ξανατύχει να κάνω στην τηλεόραση έναν κακό χαρακτήρα. Με ιντρίγκαρε να δοκιμαστώ σε κάτι τελείως διαφορετικό από τον «Κωνσταντίνο» και να δω τι ψάρια πιάνω. Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα και μουστάκι, γιατί ήθελα και φυσιογνωμικά να αλλάξω για να υποδυθώ τον Βρανά, που είναι ένα «λαμόγιο» που πατάει επί πτωμάτων».

Όσο για το πώς πήρε τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, είπε: «Πέρασα από κάστινγκ. Με φώναξε ο Μάκης Γαζής για να κάνω ένα δοκιμαστικό, χωρίς να ξέρω στην αρχή περί τίνος πρόκειται. Αυτό που γνώριζα, δηλαδή, ήταν ότι ένας πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης θα κάνει μια ταινία στην Ελλάδα, αλλά δεν μου είπαν ότι πρόκειται για τον Κώστα Γαβρά. Αυτό το έμαθα όταν μου είπαν ότι θέλει να συναντηθούμε. Εκεί μου μίλησε για την ταινία και λίγο μετά έμαθα ότι θα υποδυθώ τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάπως έτσι άρχισε αυτό το μαγικό ταξίδι που ξεκίνησε από τα γυρίσματα, συνεχίστηκε στο Παρίσι κι έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ της Βενετίας. Είναι ανεπανάληπτη η εμπειρία αυτή που έζησα στο πλάι αυτού του τεράστιου σκηνοθέτη. Και θα κρατήσω για πάντα στη μνήμη μου την εικόνα του με τις κόκκινες κάλτσες να κάθεται σε ένα τραπέζι, σκυμμένος πάνω από τα σενάρια. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν είχα φανταστεί να παίζω σε ταινία του Γαβρά. Και νιώθω πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτό».

Σχετικές δημοσιεύσεις