Εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς στην 17η Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Παιδική Γωνιά – Γωνιά Εφήβων – Γωνιά Εκπαιδευτικών αποτελούν κάθε χρόνο σημείο συνάντησης παιδιών, εφήβων και οργανωμένων επισκέψεων μαθητών από όλη την Κεντρική Μακεδονία με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διαδικτυακή, 17η ΔΕΒΘ μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα επιχειρεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, με ψηφιακές παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και εργαστήρια. Παράλληλα, διεξάγεται και ένας κύκλος εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά και εφήβους.

Συνολικά στη διάρκεια της 17ης ΔΕΒΘ πραγματοποιούνται 57 εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς, ενώ συμμετέχουν 16 εκδοτικοί οίκοι και 8 πολιτιστικοί φορείς με συντονίστρια την Εύη Γεροκώστα.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού οργανώνει την έκθεση με λόγια και εικόνες «Χρόνος είναι…» με τη συμμετοχή 53 συγγραφέων και 26 εικονογράφων, το αφιέρωμα στα κρατικά βραβεία παιδικού βιβλίου 2019 με τίτλο «5+4=5» που οργανώθηκε σε συνεργασία με τους βραβευμένους συγγραφείς και εικονογράφους και τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους, και τέλος την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια Γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες και ο Δράκος του Νερού» με θέμα τον Νίκο Σκαλκώτα.

Η 17η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

*Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διαδικτυακή ΔΕΒΘ στον σύνδεσμο: https://thessalonikibookfair.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις