Ξέρετε ότι η «γείωση» μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή; Aπλά βήματα για να την πετύχετε

Η γείωση είναι απαραίτητη για τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική σας ευεξία. Όταν μάθετε πώς να γειώνεστε μέσω ειδικών τεχνικών γείωσης, θα νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με τη Γη, τη φύση, το περιβάλλον αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Αρχές που είναι απόλυτα σημαντικές για να φτάσετε σε ένα σημείο που θέλετε. Η γείωση βοηθά επίσης στην ανακούφιση από το άγχος και τις εκδηλώσεις του stress κρατώντας σας στην παρούσα στιγμή. Άλλωστε, είναι γνωστό και απαραίτητο για να απολαύσετε αυτή τη ζωή να παραμένετε παρόντες. 

1. Διαλογισμός

Ο διαλογισμός συνήθως είναι ο πρώτος σας σταθμός για να μάθετε πώς να γειώνεστε. Το συναισθηματικό στρες μπορεί να επιβαρύνει τόσο τη σωματική σας υγεία όσο και τη συναισθηματική σας υγεία, αλλά ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να το ανακουφίσετε. Ο διαλογισμός αφαιρεί την εστίαση από άλλα πράγματα και επιστρέφει το επίκεντρο σε εσάς, το σώμα σας και το μυαλό σας. Ο διαλογισμός είναι ένα σημαντικό μέρος της γείωσης του εαυτού σας. Εστιάστε στον τρόπο με τον οποίο τα πόδια σας αγγίζουν το πάτωμα και φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα δέντρο, που ριζώνει στη Γη.

2. Χρησιμοποιήστε πέτρες και κρυστάλλους

Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να γειωθείτε στο καθημερινό σας περιβάλλον. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε όλο το σπίτι σας, ειδικά σε χώρους όπου χρειάζεστε επιπλέον δημιουργικότητα και συγκέντρωση, όπως ένα γραφείο στο σπίτι. Η πέτρα αιματίτη είναι μια από τις πιο διάσημες πέτρες γείωσης λόγω της ισχυρής ενέργειας που εκπέμπει. Ο αιματίτης μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο συγκεντρωμένοι, χαλαροί και μειωμένοι, απαλλάσσοντας το σώμα από το στρες και το άγχος.

3. Κάντε μια βόλτα στη φύση

Ένας περίπατος στη φύση είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες. Το προσεκτικό και επικεντρωμένο περπάτημα ή αλλιώς meditation walk, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση από το άγχος και στην επανασύνδεσή σας με τη φύση. Το κλειδί, όμως, είναι να περπατάτε στη φύση ξυπόλητοι. Θέλετε να νιώσετε τη Γη, είτε αυτό είναι η βρωμιά και τα φύλλα σε ένα δασώδες μονοπάτι είτε η άμμος σε μια παραλία. Η ενέργεια της Γης μπορεί να σας αναζωογονήσει και να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με τη φύση. Δυστυχώς, τα παπούτσια και οι κάλτσες παρέχουν ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και αυτή την ενέργεια.

4. Κάντε ένα μπάνιο με αλάτι

Τα φυσικά άλατα, όπως το θαλασσινό αλάτι ή το αλάτι Ιμαλαΐων, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως εξουδετέρωση οξέων και τοξινών, προαγωγή υγιών κυττάρων και ανακούφιση από πόνους. Τα φυσικά άλατα μπορούν να ξεπλύνουν την αρνητική ενέργεια και να σας δώσουν μια καθαρή αίσθηση, γειώνοντας σας. Προσθέστε ένα φλιτζάνι φυσικό αλάτι στο ζεστό νερό του μπάνιου σας και χαλαρώστε για περίπου 20 λεπτά για να αναπληρώσετε την ενέργειά σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας.

5. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Να προσέχετε τι τρώτε. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων με όλα όσα τρώτε για μερικές ημέρες. Παρατηρείτε πολλά σάκχαρα και επεξεργασμένα τρόφιμα; Αν ναι, ήρθε η ώρα να μετατρέψετε τη διατροφή σας σε δίαιτα που θα σας κάνει να επανασυνδεθείτε με τη φύση και να αισθάνεστε πιο γειωμένοι. Τρώτε περισσότερα από αυτό που φυτρώνει από το έδαφος, όπως λαχανικά με ρίζα και φυλλώδη χόρτα. Όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά θα σας δώσουν επίσης κάποια επιπλέον ενέργεια γείωσης που χρειάζεστε για να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με τη Γη.

6. Μεταμορφώστε τον τρόπο που κοιμάστε

Η επαφή με Earthing sheets ή Earthing mats ενώ εργάζεστε από το γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να εκτοπίσει το ανθρωπογενές μαγνητικό πεδίο που λαμβάνει το σώμα σας από την ηλεκτρική ενέργεια και να σας κρατήσει περισσότερο συνδεδεμένους με τη Γη. Τα προϊόντα γείωσης κατασκευάζονται με οργανικά, αγώγιμα υλικά που μεταφέρουν την ενέργεια της Γης από το έδαφος στο σώμα σας, παρακάμπτοντας το ανθρωπογενές ηλεκτρικό πεδίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις