Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα ‑ Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη.

«Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Επιμένοντας στη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, τόνισε πως πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια. Θυμίζουμε εδώ πως το 4% είναι το «πράσινο» όριο, κάτι που αποδεικνύει πως… κάθε άλλο παρά καλή είναι η κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέλυσε στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ απηύθυνε νέο κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν.

Συναγερμός από Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

Στην συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη.

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ.

Σχετικές δημοσιεύσεις