Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει λαμπρή φιέστα στην κατάµεστη Τούµπα

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει λαμπρή φιέστα στην κατάµεστη ΤούµπαΟι προετοιµασίες για τη φιέστα κατάκτησης και απονοµής του τίτλου στον ΠΑΟΚ είναι πυρετώδεις, µε τους φίλους του «∆ικεφάλου του Βορρά» να εξαντλούν µέσα σε λιγότερο από δύο ώρες τα…

Στην Τούµπα δεν θα πέφτει καρφίτσα στο ιστορικό µατς της 21ης Απριλίου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα σφραγίσει τον τρίτο τίτλο στην ιστορία του στην έδρα του, σε αντίθεση µε τους δύο προηγούµενους, όταν και η µαθηµατική κατάκτηση του πρωταθλήµατος είχε βρει τους «ασπρόµαυρους» εκτός Τούµπας.

Το πρώτο Το 1976 ο ΠΑΟΚ είχε σφραγίσει το πρώτο του πρωτάθληµα στις 9 Μαΐου, επικρατώντας του Ηρακλή µε 1-3 στο Καυτανζόγλειο. Η νίκη του ΠΑΟΚ σε συνδυασµό µε τη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ στις Σέρρες είχαν δώσει στον «∆ικέφαλο του Βορρά» τον τίτλο, µε την οµάδα να πηγαίνει εκείνο το βράδυ στην Τούµπα (που φωταγωγήθηκε) συνοδευόµενη από τους φιλάθλους, καθώς το αποτέλεσµα της αναµέτρησης της ΑΕΚ έγινε γνωστό λίγο πριν από την αναχώρηση των «ασπρόµαυρων» από το Καυτανζόγλειο. Τότε έµεναν δύο αγωνιστικές µέχρι το φινάλε, µε τον ΠΑΟΚ να χάνει στην Τούµπα από τον Ατρόµητο (1-2), παρουσία 16.134 θεατών, και να επικρατεί εκτός έδρας του Εθνικού (4-0).

Το δεύτερο

Το 1985 ο ΠΑΟΚ σφράγισε τον τίτλο στη Νέα Σµύρνη, στις 9 Ιουνίου, την προτελευταία αγωνιστική, καθώς ο βαθµός µετά το 0-0 µε τον Πανιώνιο ήταν αρκετός, από τη στιγµή που νωρίτερα µέσα στην ηµέρα ο Παναθηναϊκός έµεινε στο 2-2 µε αντίπαλο τον υποβιβασµένο Πιερικό, που µέχρι τότε µετρούσε 14 ήττες σε ισάριθµες εκτός έδρας αναµετρήσεις.

Στο µατς-φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής µε τον Παναθηναϊκό το 1985 είχαν κοπεί 35.914 εισιτήρια, ενώ για τη φιέστα της Κυριακής έχουν διατεθεί 28.700 εισιτήρια. Την ώρα που στην Τούµπα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση του σκηνικού πάνω στο οποίο θα εξελιχθεί η φιέστα, οι «ασπρόµαυροι» ετοιµάζονται για να «φιλοξενήσουν» κόσµο και στον Λευκό Πύργο, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να στηθεί γιγαντοοθόνη για την παρακολούθηση της αναµέτρησης και των όσων θα ακολουθήσουν µέχρι τη µεταφορά της οµάδας, µε διώροφο λεωφορείο ανοιχτού τύπου, σε εκείνο το σηµείο.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, σε δηλώσεις του στον Arena FM αναφέρθηκε στις συµµαχίες αναβίωσης του πρώην ΠΟΚ που παρατηρήθηκαν στην ψηφοφορία για την προεδρία της Λίγκας. Μεταξύ άλλων, είπε: «Παρότι έγιναν προσπάθειες για µια κοινής αποδοχής υποψηφιότητα, δεν µπόρεσε να συµβεί. Ολοι ξέρουµε τους λόγους που πήγαν µαζί Ολυµπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Πρέπει να ενωθεί όλο το σύµπαν για να κερδίσει κάποιος τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Μερικές συµπράξεις που γίνονται στο πόδι δείχνουν και τις παθογένειές τους σύντοµα όµως. Ηδη ο Παναθηναϊκός εξέφρασε παράπονα για τον Ολυµπιακό, µια µέρα µετά την ψηφοφορία. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ΠΑΟΚ των προηγούµενων δεκαετιών, είναι πολύ ισχυρός και συσπειρωµένος αυτήν τη στιγµή, κα ι όλα αυτά εξαιτίας του Ιβάν Σαββίδη».

ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις