Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου

Μετά το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, ο ηθοποιός πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από την Ακαδημία.

Η βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ ήταν απρόσμενα επεισοδιακή για τον πλανήτη. Εκεί που όλοι παρακολουθούσαν μία κατά τα φαινόμενα καλοστημένη τελετή, οι αστέρες έφταναν ο ένας μετά τον άλλον και οι τραγουδιστές ανέβαιναν στη σκηνή για να διασκεδάσουν το κοινό, ξαφνικά όλα άλλαξαν όταν ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Chris Rock μετά από ένα κακόγουστο αστείο του για την Jada Pinkett Smith.

Ο κόσμος έψαχνε τη διοργάνωση και αναρωτιόταν για ποιον λόγο δεν είχε κάποια άμεση, έμπρακτη τοποθέτησή της πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το συμβάν, και την ώρα που κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες ότι η συμπεριφορά του Smith είναι υπό την κρίση της, o 53χρονος ηθοποιός έστειλε ανακοίνωση με την παραίτησή του από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ανακοίνωση του Will Smith για την παραίτησή του από την Ακαδημία των Όσκαρ

«Απάντησα απευθείας στο πειθαρχικό κάλεσμα της Ακαδημίας και θα δεχτώ πλήρως και όλες τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου. Οι πράξεις μου στην παρουσίαση των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επίπονες και αδικαιολόγητες. Η λίστα με αυτούς που πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά μου, πολλούς από τους καλούς μου φίλους και τους αγαπημένους μου, όλους όσους παρευρέθηκαν και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα την ευκαιρία άλλων υποψηφίων και νικητών να γιορτάσουν και να γιορταστούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Μου έχει ραγίσει η καρδιά. Θέλω να επιστρέψω τη βαρύτητα σε εκείνους που αξίζουν την προσοχή για τα κατορθώματά τους και την τέχνη τους στον κινηματογράφο. Οπότε, παραιτούμαι από την ιδιότητα του μέλους στην Ακαδημία του Κινηματογράφου και θα δεχτώ όλες τις περαιτέρω συνέπειες που το Συμβούλιο κρίνει κατάλληλες. Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω για να διασφαλίσω ότι η βία ποτέ ξανά δε θα επικρατήσει της λογικής», είπε ο Will Smith στην ανακοίνωση της παραίτησής του από την Ακαδημία.

Η Ακαδημία έλαβε την παραίτησή του και την έκανε δεκτή, λέγοντας: «Έχουμε λάβει και αποδεχθεί την άμεση παραίτηση του κυρίου Will Smith από την Ακαδημία του Κινηματογράφου. Θα προχωρήσουμε με τις πειθαρχικές μας διαδικασίες κατά του κυρίου Smith για παραβιάσεις των προδιαγραφών της Ακαδημίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις