Πέθαναν από το προϊόν που διαφήμιζαν

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (άνω των 40) θα θυμούνται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πας σινεμά και να μη πέσεις πάνω στη διαφήμιση της Marlboro, όπου μια παρέα με “σύγχρονους” καουμπόι καπνίζουν τα δημοφιλή τσιγάρα κάπου στην άγρια φύση. Το ίδιο συνέβαινε και στα περιοδικά όπου ήταν κανόνας σε μία από τις κεντρικές θέσεις των ανδρικών περιοδικών να υπάρχει η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Αυτή η διαφήμιση φτιάχτηκε για να προωθήσει τα τσιγάρα με φίλτρο, γιατί οι άνδρες τα απέφευγαν για να μην τους χαρακτηρίσουν θηλυπρεπείς…αφού εώς τη δεκαετία του 1980 τα τσιγάρα με φίλτρο τα χρησιμοποιούσαν συνήθως οι γυναίκες καπνίστριες.

Έτσι οι διαφημιστές επιστράτευσαν την φιγούρα του καουμπόι που καπνίζει τη συγκεκριμένη μάρκα με το πρωτοποριακό φίλτρο που συγκρατεί(όπως υποστήριζαν)τα βλαβερά συστατικά του τσιγάρου και αφήνοντας μόνο την απόλαυση του καπνίσματος.

Τραγική ειρωνεία και οι 4 ηθοποιοί που έπαιξαν αυτόν τον ρόλο, πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.

Πρώτος ήταν ο Γουέιν ΜακΛάρεν που το 1992 σε ηλικία μόλις 52 ετών πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. «Ο καπνός θα σας σκοτώσει και είμαι η ζωντανή απόδειξη για αυτό», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο λίγο πριν πεθάνει.

Το 1995 και το 1999 έχασαν τη ζωή τους επίσης από καρκίνο, ο Ντέιβιντ ΜακΛίν και ο Ρίτσαρντ Χάμερ. 

Τελευταίος πέθανε ο Έρικ Λόουσον. Πέθανε το 2014 από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, η οποία οφειλόταν σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Κάπνιζε μανιωδώς από τα 14 του έτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις